Cum sa cresti viteza la un flash drive USB? (aparent)

Deci pana la urma anulam tot postul.

Dupa cum vedeti si in comentariul de la Sziegu, pana la urma urmei viteza efectiva nu creste doar aparent.

Acest fapt se confirma si printr-un simplu test: daca pui sa copieze un film, practic ti-l copiaza aparent in 10 secunde dupa care iti sta la 100% circa tot atata timp cat ii lua sa copieze filmul pe FAT32, avantajul disparand in aceasta clipa. Deci pana la urma tot acolo suntem.

[Multumiri lui Stefan pt lamurire]

P.S.: Deci d-ule Tita Fleasca, sa nu uiti sa-l informezi pe varul tau din clasa a V-a despre aceste noi descoperiri.

Postul original:

Azi, pentru prima data in viata mea am vazut primul Flash drive care copia cu peste 20 MB/s. Nu prea vedeam eu cum, adica stiam ca pe USB 2.0 ar trebui sa obtii viteze de pana la 60 MB/s, dar in realitate pe flash drive-uri asta nu se obtine niciodata, fiind dese ori limitat de viteza de acces a memoriei, acestea fiind low-cost in majoritatea cazurilor.

Asa am crezut ca e cazul si stick-ului meu de 4 GB cumparat din Plus cu 30 de lei. Copia si asa cu viteaz impresionanta, de 7 MB/s.

Insa azi, dupa ce mi-au zis proprietarele stickului ca l-au formatat “cumva” am inceput sa caut pe net si repede mi-am dat seama ca majoritatea utilizatorilor nu se gandesc, pentru ca iti scapa la un stick de 30 de lei, dar el saracul vine formatat FAT32.

Deci, solutia e una simpla. Daca vrei viteza poti sa il formatezi NTFS. O sa obtii o crestere semnificativa a vitezei de copiere. Eu pe al meu am obtinut de la 7 MB/s o crestere la 50 MB/s chiar 60 MB/s cu antivirusul dezactivat.

Vestile proaste vin pentru utilizatorii Windows XP, unde daca nu ma insel nu ai optiunea de a formata un stick NTFS. Numai de la Vista incolo cred ca ai aceasta optiune.

Se pare ca merge si pe XP, cu niste setari in plus, pe care le gasiti aici: http://www.ntfs.com/quest22.htm [Multumiri lui Vasi! :D]

[Multumesc pe aceasta cale fetelor de la MIE3! ;)]

10 Responses to Cum sa cresti viteza la un flash drive USB? (aparent)

 1. Vasi says:

  Are si Xp-ul:).

 2. Depinde…. pe calc la sora-mea nu te lasa ca direct din formatul de Windows sa dai NTFS numai FAT32.

  Acuma intr-adevar poti oricand sa-ti instalezi alt program si sa formatezi cu ala.

 3. Vasi says:

  http://www.ntfs.com/quest22.htm

 4. Super tare! Il pun in post. MS!

 5. Tita Fleasca says:

  Ti-au trebuit 5 ani de facultate sa realizezi asta, varul meu din clasa a V-a stie demult… sincer, as scoate linku-l de la status

 6. Bravo varului tau! Ma gandesc ca varul tau din clasa a V-a stie si sa scrie “linkul” corect dar vad ca tie nu ti-a zis.

  Si asa de curios, de unde-mi vezi statusul, ca din cate stiu nu te am in lista de messenger.

  Plus ca daca ai intrat sa vezi imi permit sa imi pun intrebarea daca si tu stiai. Ca daca nu, nu mai avea rost sa intrii… corect?

 7. Tita Fleasca says:

  Eu sa fiu in locul tau nu m-as lega de greselile mele in scris: daca vrei sa iti demonstrez pot sa dau copy paste la 80% din mailurile scrise de tine pe electronica_utcn@yahoogroups.com, ma doare limba romana de ce greseli ai facut!!

 8. Cand o sa vorbesti tu orice alta limba straina la nivelul la care vorbesc eu limba romana atunci mai vorbim, ok?

  A, si daca tot faci aici pe tine sa ai curajul sa te prezinti cu numele real nu sa te ascunzi dupa un pseudonim ca orice las.

 9. Si daca tot vrei sa te legi de greseli, majoritatea au fost facute din graba si nu pentru ca nu stiu sa vorbesc corect, ceea ce “90% din tzara asta nu stie sal faca ca habar na-u de gramatica limbei romane”.

 10. SziEgU says:

  Deci mai, in momentul in care ai formatat drive-ul ca NTFS s-a activat automat si mecanismul de write behind caching care in mod normal este oprit la removable drives. Asta inseamna ca desi tie ti s-a terminat procesul de copiere la o viteza super mare, el continua sa scrie. Daca incerci sa-l scoti instant dupa ce s-a terminat copierea cel mai probabil te vei alege cu un sistem de fisiere corupt. Aviz necunoscatorilor: NTFS e bun, dar pt hdd-uri interne si externe de ordinul catorva zeci de giga !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: